Sunday, January 17, 2010

Η ζωή του Μπενίτο - Μέρος Α'



Ο Μπενίτο Μουσολίνι υπήρξε ένας από τους ιδεολογικούς πατέρες του σύγχρονου φασιστικού κινήματος. Το Φασιστικό Κόμμα Κύπρου (ΦΑΣΙ.Κ.Κ.), θα ασχολείται κατά καιρούς, σε αφιερώματα με αποσπάσματα από τη ζωή αυτού του μεγάλου Αρχηγού του φασιστικού κινήματος.
Είναι σημαντικό, για εμάς τους Κύπριους φασίστες και φυλετιστές, που προωθούμε τη Διζωνική στην Κύπρο, να γνωρίζουμε τις ιδεολογικές μας ρίζες.


Ο Μουσολίνι, γεννήθηκε το 1883 στην Ντόβια του Πρεντάπιο, επαρχία του Φορλί, από μητέρα δασκάλα, τη Ρόζα Μαλτόνι και από πατέρα σιδηρουργό με αναρχικά πιστεύω, τον Αλεσάντρο - επειδή η καθολική γυναίκα του τον είχε αναγκάσει να βαπτιστεί, επέβαλε τα ονόματα Μπενίτο, Αμιλκάρε, Αντρέα για τα παιδιά τους, προς τιμήν των επαναστατών Χουάρες, Τσιπριάνι και Κόστα.


Ο Μπενίτο, τέλειωσε το δημοτικό σε ένα σχολείο ιερωμένων, ενώ ύστερα από τμηματικές σπουδές πήρε πτυχίο δασκάλου. Γράφτηκε στο Ιταλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, για να μην υπηρετήσει τη θητεία του (ήταν έξυπνος δηλαδή) και έμεινε στην Ελβετία από το 1902 έως το 1904, όπου ήρθε σε επαφή με ομάδες σοσιαλιστών.


Όταν γύρισε στην Ιταλία, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος, διευθύνοντας σοσιαλιστικά έντυπα στην αυστριακή επαρχία του Τρεντίνο και το εβδομαδιαίο περιοδικό του Φορλί "La lotta di classe" (Η πάλη των τάξεων).


(Συνεχίζεται)


Φασιστικό Κόμμα Κύπρου (ΦΑΣΙ.Κ.Κ.)

Τομέας Ιστορικής Ενημέρωσης

No comments:

Post a Comment