Sunday, December 20, 2009

Γιατί η διζωνική είναι καλύτερη από το «ενιαίο κράτος» του ‘60

Το Φασιστικό Κόμμα Κύπρου (ΦΑΣΙ.Κ.Κ.) προσυπογράφει το πιο κάτω άρθρο του κ. Γλαύκου Ξένου.

Ο Γλαύκος Ξένος είναι ένας από τους πιο συνεπείς ιδεολόγους του κληριδικού Ρεαλισμού και ένας αγνός μαχητής υπέρ του Απαρντχάιντ της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Το πιο κάτω κείμενό του, αν και μικρό, αποτελεί ένα από τα καλύτερα κείμενα αποδόμησης των επιχειρημάτων των οχλοδημοκρατών υποστηρικτών λύσεων τύπου "ενιαίου κράτους" και "συνύπαρξης Ε/κ-Τ/κ".

Το σθένος και η απαράμιλλη αγωνιστικότητα του Γλαύκου Ξένου, ως δημοσιογράφου αλλά και ως ανθρώπου με επαφές και προσβάσεις στους κύκλους του (προσωρινά μη-αναγνωρισμένου) τουρκικού συνεταιρικού κρατιδίου του Βορρά, μας εμπνέουν και μας δείχνουν τον δρόμο για μια φυλετικά καθαρή, ελληνική νότια Κύπρο.

ΚΑΛΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ Ο ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥΡΚΟΣ!

εφημερίδα: Αλήθεια
ημ/νια δημ.: 12 Δεκεμβρίου 2009
συγγραφέας: Γλαύκος Ξένος

Την απαραίτητη διαφώτιση για τη μόνη εναπομείνασα λύση της διζωνικής ομοσπονδίας απέφυγαν να την κάνουν όλες οι μεταεισβολικές κυβερνήσεις.

Η λύση του 1960 ήταν ένας οδυνηρός, αλλ’ αναπόφευκτος συμβιβασμός, για την αποτροπή δυσμενών εξελίξεων. Και εκαλύφθη με το γνωστό «νενικήκαμεν» του Μακαρίου. Ο ίδιος ο Τάσος Παπαδόπουλος την θεώρησε ύστερα από μισό αιώνα ως «ευλογία».

Όμως η λύση της διζωνικής, στη βάση των αρχών που έχουν προσυμφωνηθεί, δεν είναι χειρότερη αλλά καλύτερη. Βολεύτηκαν, όμως, αρκετοί από τους απορριπτικούς σε υπουργικές καρέκλες και βουλευτικές έδρες του καθεστώτος του ’60, που μόνο κατ’ όνομα αποτελούσε «ενιαίο κράτος». Και οι οσφυοκαμπτικές υποκλίσεις τους στο Μακάριο ήταν και πάλιν για τις θέσεις.

Συγκεκριμένα το προηγούμενο σύνταγμα, με το οποίο η Κύπρος εισήλθε στον ΟΗΕ ως κράτος μέλος του, προνοούσε όχι μόνο για βέτο του Τούρκου αντιπροέδρου και χωριστές κοινοτικές συνελεύσεις και χωριστές πλειοψηφίες. Έδινε παράλληλα τη δυνατότητα στην τ/κ κοινότητα, μέσα στις συγκρουσιακές αντιπαλότητες που αναπτύσσονταν τότε, να παραλύσει το ενιαίο κράτος, καταψηφίζοντας τις φορολογίες. Σε καθεστώς διζωνικής προάγεται το αμοιβαίο όφελος, απαιτείται συνεργασία και καταργείται η αντιπαλότητα.

Γραμματεία Τύπου, Διαφωτισμού και Ενημέρωσης
http://fasikk.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment